Rakkautta, anarkiaa ja runoutta – R&A -festivaalin virallinen yhteistyöklubi 19.9.2016

Kuvassa esiintyjä Jonne Piltonen

Helsinki Poetry Connection järjestää yhteistyössä Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kanssa elokuva-aiheisen runoillan tunnelmallisessa Dubrovnik-ravintolassa syysiltojen jo pimetessä.

Illassa on luvassa elokuvan ja runouden risteämiä ja filmi-aiheinen open mic, jossa voit lausua vaikkapa katkelman suosikkikohtauksestasi Hyvät, Pahat ja Rumat -elokuvasta tai esimerkiksi Léonista. Myös runous, räp ja laulut ovat tervetulleita lavalle. Heti illan jälkeen R&A -festivaalivieraat voivat halutessaan siirtyä seuraamaan klubiin linkitettyä teemaelokuvaa muutaman metrin päähän arvokkaaseen Andorraan.

Illan päätöselokuvaksi on valikoitunut runoilija Emily Dickinsonista kertova mestarillinen uutuuselokuva A Quiet Passion (2016).

Voit ennakkoilmoittautua avoimeen mikrofoniin sähköpostitse aura.kanerva@gmail.com.

Illan esiintyjät:

Helpless Burning Thing Collaboration taustalla toimivat elokuvantekijä Hanna Kaihlainen ja runoilija, muusikko Roope Hattu. Esitys käsittelee pohjoista, jäätä ja ihmisen osaa yhteiskunnassa. Osa teksteistä on myös julkaistu ArtArctica- Antologiassa.

Katso kaksikon teaseri täältä:
https://vimeo.com/hbtcollaboration

Jonne Piltonen on 21-vuotias oululainen esiintyvä runoilija, joka yhdistelee räpin ja runouden elementtejä intensiivisen rytmikkäällä tavalla. Piltonen luo eloa ja kuvallisuutta teksteihinsä kehollisten liikkeiden avulla sekä teatraalisella esiintymisellään. Piltonen julkaisee piakkoin ensimmäisen spoken word -runovideonsa.

Tuukka Hämäläinen (s.1987) on helsinkiläistynyt kirjailija, freelance-toimittaja ja tohtorikoulutettava, joka valmistelee elokuvia käsittelevää väitöskirjaa. Erittäin aktiivinen leffaharrastaja ja kriitikko työstää parhaillaan kolmatta runokirjaansa, jonka aiheena on selviytyminen pakko-oireisen häiriön (OCD) kanssa.

Illan sulosävelistä vastaa Dubrovnikissa DJ Waldos.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja sen juontaa Helsinki Poetry Connectionin puheenjohtaja Aura Nurmi.

Dubrovnik-ravintola, maanantai 19.9.2016, kello 18-21 (elokuva Andorrassa alkaa yhdeksältä).

LIPUT ELOKUVIIN http://hiff.fi/festivaali/lipunmyynti/

Elokuva Andorrassa:

A Quiet Passion (Terence Davies)

”Escape is such a thankful Word”, kirjoitti runoilija Emily Dickinson (1830–1886). Terence Daviesin A Quiet Passion kuvaa nimeään myöten tyylipuhtaasti Dickinsonia ja tämän pakenemista. Se näyttää Dickinsonin taiteilijana, jonka intohimo on niin hillittyä ja hallittua, ettei sitä heti edes tunnista intohimoksi.

Cynthia Nixonin tulkitsema Dickinson on omapäinen ja rohkea, mutta turhautuu vuosien mittaan entistä enemmän siihen, ettei maailma ymmärrä hänen taidettaan sen paremmin kuin tunteitaankaan. —

Taiteilijana tinkimätön, harvakseltaan elokuvia julkaiseva Terence Davies on sekä käsikirjoittanut että ohjannut uusimman mestariteoksensa. Hän pitäytyy karun hiljaisessa mutta vaikuttavassa tyylissä myös visuaalisesti, ääniraidasta puhumattakaan.

The event is finished.

Arkistot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *