
Poetry slamin SM-finaali 17.8. Tiivistämöllä
TERVETULOA VUODEN 2019 POETRY SLAMIN SUOMENMESTARUUSFINAALIIN!
Tiivistämö (Kaasutehtaankatu 1), kello 19-23
Poetry slam on tekosyy päästä kokemaan monipuolista esitettyä runoutta. Se on leikkimielinen mutta taiteellisesti kunnianhimoinen kilpailu, jonka SM-finaalissa mittelevät eri alueiden karsintavoittajat:
- Toni Salminen, Helsinki
- Diliana Stoyanova, Helsinki
- Aatos Ketvel, Helsinki
- Täti Kosmos, Tampere
- Jenni Nikinmaa, Tampere
- Veikko Happonen, Savonlinna
- Pauli Pietilä, Oulu
- Heidi Aho, Turku
- Kati Hiltunen, Jyväskylä
- Marjatta Kaasila, Rovaniemi
- Miika Alpua, Lahti
- Kaisa Halmkrona, Joensuu
- Solja Krapu, Kuopio
Kilpailun juontavat Jonna Nummela, eli Nihkee Akka, ja Juho Kuusi. Ennen kilpailua ja tauoilla musiikista vastaavat DJ-duo Kobran Kädet ja kilpailun jälkeen runokansaa viihdyttää räp-artisti Haamu.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja tilassa on erikseen ikärajaton alue. Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan käytäntöjä (katso alla). Tiivistämön esteettömyystiedot löytyvät täältä.
Tapahtuma on osa Runokuuta ja sitä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.
Kysymykset ja lisätiedot: poetryslam.suomi@gmail.com tai +358451363280 (Juho)
Turvallisemman tilan käytännöt:
- Älä tee olettamuksia ihmisten etnisyydestä, kulttuurista, seksuaalisuudesta, sukupuolesta, väkivaltakokemuksista, luokkataustasta jne.
- Kunnioita toisten itsemäärittelyoikeutta, johon kuuluu myös oikeus olla määrittelemättä itseään, tai oman määritelmän muuttaminen.
- Kunnioita ihmisten fyysisiä ja emotionaalisia rajoja.
- Pyydä selkeä suostumus ennen jonkun koskettamista, samalla tiedostaen tilanteessa ilmenevät valta-asetelmat.
- Kunnioita ihmisten mielipiteitä, uskomuksia, erilaisia olemisen tapoja ja eriäviä näkökulmia. Älä viljele sortavia mielipiteitä ja verhoa niitä “sanavapauden” taakse.
- Anna tilaa. Huolehdi esimerkiksi siitä, että kaikki näkevät esiintyjiä. Anna myös tilaa ihmisille, jotka ovat käyttäneet vähemmän puheenvuoroja. Etenkin sorrosta etc puhuttaessa, anna tilaa niille, joihin asia eniten vaikuttaa.
- Ota vastuu omasta toiminnastasi. Huomioi, että hyvistä aikomuksista huolimatta toimintasi voi vaikuttaa kielteisesti muihin.
- Älä häiritse ketään sanallisesti, koskemalla tai tuijottamalla. Ei tarkoittaa aina ei!
- Jos otat valokuvia, varmista, että se sopii kaikille kuvassa näkyville.
Otamme mielellämme vastaan kommentteja / ehdotuksia turvallisemman tilan käytäntöjen parantamiseen ja muokkaamiseen liittyen. Kiitos!
English
SAFER SPACE GUIDELINES
- Don’t assume the ethnicity, culture, sexuality, gender, class, history with violence etc. of others. Respect the right to self-determination, which also includes the right to not have to identify yourself.
- Respect people’s physical and emotional boundaries.
- Get explicit consent before touching someone, but be aware of the relevant power dynamics.
- Respect people’s opinions, beliefs, differing states of being and differing points of view. However, do not tone police and hide behind oppressive language as a “right to your opinion”.
- Give space, for example take others into consideration during performances so that everyone can see. Give space to people who have not spoken as much yet, and also give preference to speak to the people most affected when the discussion is around oppression.
- Be responsible for your own actions. Be aware that your actions have an effect on others, whatever your intentions may be.
- Do not harass others through words, touches, or looks. No always means no!
- If you take photos, make sure everybody that is visible in the picture are fine with this.
—
P.S. Jos kilpailu on Sinulle entuudestaan tuntematon, voit tutustua sääntöihin alta (ne myös kerrataan paikan päällä ennen kilpailun alkua):
1. Runoilija ilmoittautuu joko etukäteen järjestäjille tai paikan päällä puoli tuntia ennen runoilujen alkua, mikäli vapaita kisailupaikkoja on vielä jäljellä.
2. Runoilija esittää vain omia runojaan.
3. Esityksen kesto on rajattu kolmeen minuuttiin. Ajanotto alkaa runoilijan ensimmäisestä sanasta tai eleestä, joka on tulkittavissa osaksi runoa. Ajan päättyminen ilmoitetaan, ja ajan ylityksestä rangaistaan aina 0,5 pistettä kultakin alkavalta kymmeneltä sekunnilta. Tuomarit antavat pisteet, jotka he olisivat antaneet muutenkin ja pisteidenlaskija vähentää seuraavan kaavan mukaisesti pisteitä kokonaistuloksesta riippuen ajanylityksen kestosta.
3:00:01 – 3:10 -0.5 pistettä
3:10:01 – 3:20 -1.0 pistettä
3:20:01 – 3:30 -1.5 pistettä
4. Mikrofonin, tekstipaperin, puhelimen, ipadin tai muun vastaavan laitteen, josta runo(t) luetaan, lisäksi muun rekvisiitan tai musiikin käyttö ei ole sallittua.
5. Ensimmäisellä kierroksella runoilijoiden esiintymisjärjestys arvotaan. Arvonta suoritetaan julkisesti tilaisuuden alussa.
6. Kilpailun tuomaristoon kuuluu viisi yleisön edustajaa. Raadin viisi yleisöjäsentä valitsee järjestäjä ennen kilpailun alkua vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden, puolueettomien ja arvostelukykyisten kansalaisten joukosta.
7. Yleisöraati jakaa pisteet asteikolla 1,0‒10,0 niin, että 10 on paras. Ylin ja alin arvostelu jätetään pois ja kolmen keskimmäisen pisteet lasketaan yhteen. Tasapisteiden sattuessa ensimmäisellä kierroksella otetaan molemmat/kaikki tasapisteet saaneet kisailijat semifinaalikierrokselle mukaan. Semifinaali kierroksella toimitaan samalla tavoin. Mikäli finaalikierroksellakin sattuu tulemaan tasapisteet, kuullaan kisailijoilta vielä yhdet ekstrarunot.
8. Toiselle kierrokselle pääsee puolet runoilijoista, joista ensimmäisenä esiintyy vähiten pisteitä saanut. Mikäli kisailijoita ei ole ensimmäisellä kerralla tasalukua, otetaan jatkoon puolet kisailijoista siten, että luku pyöristetään ylöspäin. Jos kisailijoita on ensimmäisellä kierroksella esimerkiksi 11 henkeä, otetaan semifinaalikierrokselle tällöin 6 henkilöä. Toisella ja kolmannella kierroksella ei lasketa mukaan edellisten kierrosten pisteitä.
9. Karsintojen kolmannella kierroksella runoilee kolme kilpailijaa (paitsi tasapistetilanteessa), joista voittajan valitsee sama tuomaristo.
Viimeisimmät kommentit