Poetry Jam: Luonto 13.12.2018

Vuoden viimeiset Poetry Jamit on pyhitetty Luonnolle. Illan aikana syvennytään kokemaan sanataiteellisia esityksiä, jotka käsittelevät kaikki luontoa omalla tavallaan – oli se sitten meitä ympäröivää, meidän sisällämme olevaa tai kaikkialla vallitsevaa.

Tapahtumassa esiintyvät KAIJA RANTAKARI, JENNI NIKINMAA, ULLA KOLLA ja HORSE ATTACK SQWAD. (Ks. tarkemmat tiedot alta.) Ennen runoesityksiä ja taukojen aikana MIKKO H. HAAPOJA rauhoittaa läsnäolijoita äänimaisemillaan, joissa Helsingin ja Lapin metsien äänet kietoutuvat toisiinsa, ja saattaapa seassa kuulla häivähdyksen metsäisestä instrumentistakin.

KAIJA RANTAKARI

Kaija Rantakari on helsinkiläinen runoilija, kirjansitoja ja kollaasitaiteilija. Hänen toinen runoteoksensa ”Koko meren laajuus” julkaistiin elokuussa 2018 Poesialta. Teos voitti lokakuussa vuoden parhaalle kirjailijan toiselle teokselle myönnettävän Toisinkoinen-palkinnon.

JENNI NIKINMAA

Valovoimainen ja tunnekokemuksiaan upeasti kutova runoilija ja lavarunoilija Jenni Nikinmaa on satumaailmoissa vaeltava seikkailija Helsingistä. Jennin teksteissä kuljetaan lasikengillä todellisuuden rajapinnoilla – vinksahtaneissa maailmoissa, joissa kaikki on totta mutta mikään ei todellakaan pidä paikkaansa.

Poetry Jameilla Jenni esittää runoja, jotka heijastelevat ilmastonmuutoksen syitä ja seurauksia saman satumaailmaisen vinkkelin lävitse. Osa näistä teksteistä kuultiin 2018 Helsingissä järjestetyissä ilmastoteemaisissa Poetry Slameissa, joissa Jenni voitti Ilmastokanavan pääpalkinnon.

ULLA KOLLA

Ulla Kolla laulaa kehtolauluja, folkkia ja loitsuja vuorista, koirista ja epäonnisesta rakkaudesta. Hän valmistelee parhaillaan debyyttialbumiaan.

HORSE ATTACK SQWAD

Horse Attack Sqwad on rankoista hevosaiheisista lyriikoistaan tunnettu suomenkielisen grimen pioneeriyhtye. HAS on julkaissut kaksi pitkäsoittoa, joista viimeisin ”Suuren Yli-Hevosen armosta”, julkaistiin Överdog Recordsin toimesta kuluvan vuoden maaliskuussa. Kuten edeltäjänsäkin, levy nousi Suomen viralliselle listalle ja oli ilmestymisviikollaan Suomen kuudenneksi myydyin äänite.

Villilästä laukkaavat Horse Attack Sqwadin hevosmiehet Hevoskuiskaaja ja V65 ovat tunnettuja millintarkasta räppäämisestään sekä hengästyttävistä live-esiintymisistään. HAS:in Live-kokoonpanoon alkuvuodesta liittynyt DJ Bhtruu on maailmanluokan scratch-artisti ja kanavoi käsillään suoraan Yli-Hevosen mielenliikkeitä esiintyessään. Ihminen, hevonen ja luonto kuuluvat alati HAS:in teksteissä, jotka soidessaan muotoutuvat kuulijaansa kuljettavaksi hengelliseksi vossikaksi maan ja Taivaiden Tallien välille.

Illan esitysten jälkeen on vuorossa perinteinen OPEN MIC. Varmista paikkasi ilmoittautumalla Sampalle (samppa.varis@gmail.com) tai paikan päällä juontajille. Jokaiselle esiintyjälle on varattu aikaa noin 5 minuuttia.

Aikataulu:

19.00 Äänimaisemia: MIKKO H. HAAPOJA
19.30 KAIJA RANTAKARI
19.50 JENNI NIKINMAA
— äänimaisematauko —
20.20 ULLA KOLLA
20.45 HORSE ATTACK SQWAD
— äänimaisematauko —
21.30 OPEN MIC

Tapahtuman juontavat Samppa Varis ja Juho Kuusi.

Poetry Jamit ovat HPC:n tapaan kuuluen syrjintävapaat. Emme hyväksy rasistista tai vähemmistöjä herjaavaa sisältöä. Tilaisuus valokuvataan HPC:n puolesta, kerrothan järjestäjille jos et halua tulla kuvatuksi.

Esteettömyystiedot:
Mascot Live Stagelle on esteetön pääsy pyörätuolilla. Katutasossa on unisex-/inva-WC.

Vapaa pääsy – lämpimästi tervetuloa!

The event is finished.

Arkistot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *