Nuorten poetry slam, 10.8.2019 Loukossa

Nuorten poetry slam 10.8.2019


Kutsumme kaikki nuoret osallistumaan lämminhenkiseen poetry slam -kilpailuun Loukkoon lauantaina 10.8.!

Voittajalle tarjotaan mahdollisuus toimia ns. nollarunoilijana (esiintyy ennen kilpailun alkua, jotta tuomarit pääsevät harjoittelemaan) lauantaina 17.8. järjestettävässä poetry slamin SM-finaalissa Tiivistämöllä.

Kilpailuun otetaan 15 ensin ilmoittautunutta mukaan. Ennakkoilmoittautumiset sähköpostitse poetryslam.suomi@gmail.com tai paikan päällä ennen kilpailun alkua juontajille, mikäli paikkoja on vapaana.

Johtuen siitä, että alaikäisille ei ole tällä hetkellä mahdollisuuksia osallistua poetry slam -kilpailuihin, toivomme kilpailuun osallistuvien olevan joko alle 18-vuotiaita tai vastikää täysikäisyyden rajapyykin saavuttaneita. Yli-ikäiset ovat kuitenkin erittäin tervetulleita tuomareiksi tai muuten seuraamaan kilpailua!

Kilpailussa noudatetaan kansainvälisiä poetry slam -sääntöjä:

1. Runoilija ilmoittautuu joko etukäteen järjestäjille tai paikan päällä puoli tuntia ennen runoilujen alkua, mikäli vapaita kisailupaikkoja on vielä jäljellä.

2. Runoilija esittää vain omia runojaan.

3. Esityksen kesto on rajattu kolmeen minuuttiin. Ajanotto alkaa runoilijan ensimmäisestä sanasta tai eleestä, joka on tulkittavissa osaksi runoa. Ajan päättyminen ilmoitetaan, ja ajan ylityksestä rangaistaan aina 0,5 pistettä kultakin alkavalta kymmeneltä sekunnilta. Tuomarit antavat pisteet, jotka he olisivat antaneet muutenkin ja pisteidenlaskija vähentää seuraavan kaavan mukaisesti pisteitä kokonaistuloksesta riippuen ajanylityksen kestosta.

3:00:01 – 3:10 -0.5 pistettä
3:10:01 – 3:20 -1.0 pistettä
3:20:01 – 3:30 -1.5 pistettä

4. Mikrofonin, tekstipaperin, puhelimen, ipadin tai muun vastaavan laitteen, josta runo(t) luetaan, lisäksi muun rekvisiitan tai musiikin käyttö ei ole sallittua.

5. Ensimmäisellä kierroksella runoilijoiden esiintymisjärjestys arvotaan. Arvonta suoritetaan julkisesti tilaisuuden alussa.

6. Kilpailun tuomaristoon kuuluu viisi yleisön edustajaa. Raadin viisi yleisöjäsentä valitsee järjestäjä ennen kilpailun alkua vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden, puolueettomien ja arvostelukykyisten kansalaisten joukosta.

7. Yleisöraati jakaa pisteet asteikolla 1,0‒10,0 niin, että 10 on paras. Ylin ja alin arvostelu jätetään pois ja kolmen keskimmäisen pisteet lasketaan yhteen. Tasapisteiden sattuessa ensimmäisellä kierroksella otetaan molemmat/kaikki tasapisteet saaneet kisailijat semifinaalikierrokselle mukaan. Semifinaali kierroksella toimitaan samalla tavoin. Mikäli finaalikierroksellakin sattuu tulemaan tasapisteet, kuullaan kisailijoilta vielä yhdet ekstrarunot.

8. Toiselle kierrokselle pääsee puolet runoilijoista, joista ensimmäisenä esiintyy vähiten pisteitä saanut. Mikäli kisailijoita ei ole ensimmäisellä kerralla tasalukua, otetaan jatkoon puolet kisailijoista siten, että luku pyöristetään ylöspäin. Jos kisailijoita on ensimmäisellä kierroksella esimerkiksi 11 henkeä, otetaan semifinaalikierrokselle tällöin 6 henkilöä. Toisella ja kolmannella kierroksella ei lasketa mukaan edellisten kierrosten pisteitä.

9. Karsintojen kolmannella kierroksella runoilee kolme kilpailijaa (paitsi tasapistetilanteessa), joista voittajan valitsee sama tuomaristo.

Tapahtuman juontavat menneet poetry slamin suomenmestarit Jonna Nummela, eli Nihkee Akka, ja Juho Kuusi. Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Loukon saavutettavuustiedot löytyvät osoitteesta https://www.kulttuuriloukko.fi/loukko/saavutettavuus/

The event is finished.

Arkistot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *