Poetry Slam @ Oranssi-fest 25.7.2009

Kesäisessä Alppipuistossa nähtiin lauantaipäivänä hyväntuuliset ja spontaanin tuntuiset slamit. Sovittujen esiintyjien lisäksi open mic -osuudessa nähtiin lukuisia yllätyksellisiä esityksiä. Näiden monipuolisten slämäysten joukkoon mahtui myös todellisia helmiä.

Yleisöä ja osanottajia nähtiin HPC:n ja Oranssi ry:n yhteistyönä toteuttamassa lavarunoustilaisuudessa runsaasti. Tämä kertoo allekirjoittaneen mielestä siitä, että lavarunous on tervetullut ja toimiva lisä erilaisten festivaalien ohjelmistoon.

Kaikkien valokuvien tekijänoikeudet omistaa Carl Bergman. Kuvien käyttö ilman tekijän lupaa on kielletty.

Ensimmäisenä esiintyi järvenpääläinen Ukko.

Elinan runoja kerääntyi kuuntelemaan myös nuorempaa festivaalikansaa.

Antiolla vangitsi yleisön huomion monivivahteisilla slameilla. Tällä kertaa hän avasi yleisölle myös tekstiensä taustoja.

Juho Niemisen huumori ja terävät oivallukset ilahduttivat juhlakansaa.

Tommi Talvio esitti kantaaottavia tekstejään sekä suomeksi että englanniksi.

Maksimi Voima antoi nimensä mukaisesti riimien virrata valtavalla voimalla. Mielenkiintoiset tekstit ja omaperäinen esiintymistapa takasi Lauttasaaren vikkeläsuiselle sanataiturille raikuvat aplodit.

Myös slam-isäntä Harri Hertell innostui lukemaan muutaman runon. Tummien lasien takaa kantautui näkökulmia, jotka herättivät yleisössä voimakkaitakin tunteita.

Open micin yksi mielenkiintoisimmista esiintyjistä oli runoilija Kati Neuvonen, joka luki tekstejään tuoreesta Naku -kokoelmasta.

Runoja luettiin kätevästi myös kännykästä.

Nimettömänä pysynyt henkilö herkistyi laulamaan kaurismäkeläisissä tunnelmissa monia koskettaneen tangon. Laulun oivaltavat tunnelmapalat riittivät täyttämään runon määritelmän ainakin yleisön taputusten perusteella.

Open micin ehdottomasti parhaimpien esiintyjien joukkoon lukeutui Dumb -nimellä esiintynyt räppäri.

The event is finished.

Arkistot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *