Helsinki Poetry Jam

TIEDOTE 4.9.2009
JULKAISUVAPAA HETI

Suomen ensimmäinen Poetry Jam -klubi käynnistää toimintansa

Helsinki Poetry Connection -yhteisö käynnistää 25.9.2009 alkaen uuden Helsinki Poetry Jam -lavarunousklubin yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton kanssa. Klubi-illoissa tullaan kuulemaan kotimaista runoutta, lyyristä räppiä, stand-up -esityksiä, taitavia DJ:tä sekä sanoituksiltaan omaperäisiä live-musiikkiesityksiä. Tärkeä osa klubi-iltoja ovat kaikille avoimet open mic -osuudet, joissa halukkaat voivat esittää omia runojaan ilman erillistä ennakkoilmoittautumista.

Helsinki Poetry Jam jatkaa Yhdysvalloissa suurta menestystä saavuttaneen Def Poetry Jam -iltojen luomaa perinnettä. Klubi-iltojen tarkoituksena on hakea runouteen lähestymistapaa, jota Suomen oloissa ei aiemmin ole kokeiltu, ja tuoda amerikkalaisen vastineensa mukaisesti esille sekä suurelle yleisölle tuttuja että tuntemattomia sanataitureita. Tapahtuman luonteeseen ei kuulu esiintyjien arvottaminen tai pisteyttäminen, vaan klubi-iltojen pyrkimyksenä on saattaa eri sanataiteen muodoista kiinnostunut yleisö sellaisen tuoreen kotimaisen runouden pariin, jota ei välttämättä löydy kansien välistä. Poetry Jam -klubin yhtenä keskeisenä tarkoituksena on myös tarjota runoilijoille ja runollisen rap-musiikin tekijöille mahdollisuus päästä esiintymään avarakatseisen yleisön eteen.

Klubi-illoissa kuullaan Helsinki Poetry Connectionin riveissä esiintyneitä nuoria lupauksia rap-musiikin ja runouden parista. Ennalta sovittujen esiintymisten lisäksi jokaisella kerralla on luvassa myös open mic -osuus, joissa etsitään uusia lahjakkuuksia. Klubi-illan päättää suurelle yleisölle tuttu pääesiintyjä – ensimmäisen klubi-illan lopuksi kuullaan folk-reggae-rap-muusikko Puppa J:tä.

Klubi-ilta järjestetään kerran kuussa ravintola Kitchissä (Yrjönkatu 30, 00100 Helsinki). Syksyn muut klubi-illat ovat perjantai 23.10., perjantai 20.11. ja perjantai 18.12. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy!

Lisätietoja:

Harri Hertell
tapahtuman tuottaja
p. 040 506 3668
hkipoetryconnection@gmail.com
http://hkipoetryconnection.blogspot.com

The event is finished.

Arkistot

2 COMMENTS
  • Anonyymi
    Vastaa

    Mihin aikaan nämä jamit alkavat??

  • Harri
    Vastaa

    20:00 DJ aloittaa soittamisen ja 21:00 aikoihin alkaa itse runoilu. Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *