Ruusu Open Mic

Kevään 2018 Ruusu Open Mic -päivämäärät:
21.1.
18.2.
18.3.
22.4.
27.5.

Ruusu Open Mic on Helsingin Sörnäisissä, ravintola Sörkan Ruusussa kuukausittain toimiva runoklubi. Open Mic tarkoittaa avointa mikrofonia, eli klubin yleisöstä kuka tahansa pääsee vuorollaan mikrofonin taakse esittämään omia runojaan. Ruusu Open Mic jatkaa pitkäkestoisen Kiiski Open Micin traditiota.

Jokaisella Open Mic klubilla on 2-3 lämmittelijäesiintyjää, joille maksetaan esiintymispalkkio. Tärkeänä arvonamme on panostaa esiintyjien diversiteettiin – tahdomme kutsua esiintyjiä myös ulkopaikkakunnilta ja nostaa pinnalle uusia tekijöitä ikään, kieleen, sukupuoleen tai sanataiteen tyylilajiin katsomatta. Heidän joukossaan on usein vähemmän tunnettuja, tai ennestään vain Open Mic -klubeilta tunnettuja runoilijoita. Lämmittelijänä toimiminen onkin monelle ensimmäinen kokemus palkattuna esiintyjänä toimimisesta. Lämmittelijöinä voi silti olla myös julkaisseita runoilijoita, jolloin runokentällä varsin erilaisissa asemissa olevat henkilöt pääsevät kohtaamaan samassa tilaisuudessa.

Ruusu Open Micin kulttuuriin kuuluu illan juontajan aktiivisesti ylläpitämä positiivinen henki. Kaikkia runoilijoita kuunnellaan ja kunnioitetaan. Tämä näkyy mm. siten, että Helsinki Poetry Connectionin perinteenä on antaa erityisen raikuvat aplodit ensikertalaisille. Juontaja kiittää ja kannustaa runoilijoita samalla muistuttaen, että esiintyminen yleisön edessä on jokaiselle jännittävä tilanne. Ruusu Open Mic tunnetaankin eläväisestä ja inspiroivasta ilmapiiristään, jossa monet kertovat kokeneensa ainutlaatuisia onnistumisen ja itsensä ylittämisen elämyksiä.

The event is finished.

Arkistot