Poetry Jam MUU 20.4.2017

Cafe Mascot, Neljäs linja 2

Helsinki Poetry Connectionin huhtikuun Poetry Jam on kaapattu! Tällä kertaa lavalle nousevat nimittäin pääasiassa muut kuin kirjallisuuden ammattilaiset.

Sanataiteen, sanomisen, puhumisen, esittämisen ja tekstin mahdollisuuksien kartoittaminen on nyt ojennettu täksi illaksi performanssitaiteelle, videotaiteelle ja musiikille. Siis kaikelle MUULLE. (Olkaa huoleti. Myös runoutta on luvassa. Runsaasti. Ja osan tuotatte te.)

Olemme aina olleet uteliaita tekstin käsityksen laventamisen suhteen. Siksi olemme pyytäneet pelottomia ja kiinnostavia nykytaiteilijoita tuomaan lavalle oman konseptinsa runoyleisön arvioitavaksi.

Illassa esiintyvät rajoja rikkova mediataiteilija Liisa Vääriskoski, suurenmoinen ja karismaattinen performanssitaiteilija Irma Optimisti, Mascotiin ja Poetry Jameille paluun tekevä legendaarinen taiteilija Yrjänä Sauros, illassa runon perinteikästä muotoa edustava, vahvan esikoiskokoelman hiljattain julkaissut Mia Rönkä sekä pop/jazzyhtye Runoen.

Jotta pakka vallan sekoittuisi, afrorytmejä on iltaan tuomassa charmantti DJ Lulu. Illan julistetaiteesta vastaa kuvataiteilija Tiitus Petäjäniemi, ja illan juontavat runoilijat Outi-Illuusia Parviainen sekä Aura Nurmi.

Open mic on palautettu sinne minne se on alusta lähtien kuulunutkin, eli Poetry Jamien loppuiltaan! Tilaa on ainakin kymmenelle esitykselle.

Poetry Jameille on vapaa pääsy, ja ne järjestetään yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton kanssa.

ESIINTYJÄT:

Yrjänä Sauroksen taide on sanan ja musiikin yhdistämistä. Sanoja hän kuuntelee sävelinä ja melodiat ymmärtää tarinoina. Hänen runonsa ovat arjen pieniä tapahtumia joista tulee suuria seikkailuja, kun ne ääneen sanoo.

Liisa Vääriskoski on valokuvaaja ja mediataitelija, jonka teoksissa esiintyy usein digitaalisesti tai fyysisesti vääristellyt sekä käsitellyt kehot. Filtteröidyn ja karkkimaisen estetiikan alta välähtää toisinaan synkkä, toisinaan rienaava kertoja, kohde ja toimija. Sopivuuden rajoja testaava ja käsittelevä taiteilija kysyy kenellä on oikeus katseeseen, miten erityisesti naiseutta on sopivaa esittää sekä kommentoida, ja millä estetiikoilla ns. vakavaa taidetta on sopiva toteuttaa ja esittää.
Mia Rönkä on naantalilainen runoilija, tutkija, tiedetoimittaja ja tietokirjailija, jota kiinnostaa erityisesti ihmisen ja muun luonnon välinen suhde. Röngän esikoiskokoelma Maanalaiset linnut julkaistiin keväällä 2016.

Irma Optimisti on syntynyt 1952 Vaasassa ja hänen kotonaan on puhuttu Härmän murretta. Tarkemmin hän on elämässään perehtynyt kahteen kieleen: matematiikan ja performance artin kieleen.

Runoen on uusi, elämänmakuinen yhtye, jonka pop/jazz-henkisissä sävelmissä tunnettujen runoilijoiden runot ovat saaneet uuden elämän. Tällä kertaa Runoen esiintyy triona. Laulusta vastaa Jenni Roth, pianosta Juha Granlund sekä huilusta että myös laulusta Jatta Pihlajaniemi.

”Kun pianistin melodiat ja runoilijoiden runot kohtasivat, soinnut yhdistivät ne lauluiksi.”

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Levyt soimaan: 18.00
Esitykset alkavat: 19.00

The event is finished.

Arkistot